måndag 12 december 2011

Aj....

UFC 140.

Ortiz vs. Nogueira. Vilken fight. Detta var mästerklass på alla plan. Extrem fysisk uthållighet från båda fighters, och det slutade men att en vilja var starkare än den andra. Ortiz tog sin förlust graciöst, trots att han är nog bittert medveten om att det kommer bli blodigt urin några dagar framöver, för herregud min skapare vilka bodyhits han fick ta emot.

Mir vs. Nogueira. Denna fighten var ett exempel där jag kan hålla med UFC och MMA motståndare att det går för långt. Fighten började lovande och vackert, eller ja hur vackert det nu kan vara när två st 110kg+ killar går loss på varandra. Men detta var två submissionfighters med ganska bra krut i nävarna. Mirs kimura på big Nog var episk, tills de båda inte visste var gränsen gick. Nog med sin "no-tap" mentalitet vägrade ge sig utan ville desperat muskla sig ur situationen. Mir, som har lika frånvarande blick som Doris i "hitta Nemo" och lika mycket styrka som en steroidpumpad flodhäst bara drog och drog och drog och drog tills det sa snap! Klumpigt och helt ovetande ställer sig Mir upp, och tycker "gutt jag vann". Wtf dude, du bröt hans arm. Och inte lite heller. Men det som störde mig mest att alla verkar helt ok med det. Detta är idrott, eller iaf, många vill få det till att vara en idrott och sport med allt vad det innebär. Tror knappast detta ger goda vibbar för de som är tveksamma till denna sport.


En vacker kimura strax innan den går för långt.

Jones vs. Machida. Jones ditt jäkla osportsliga as. Detta är i liga med Zlatan. Självgod, regelvidrig och förtjänar inte titeln. Börjar matchen med att krypa rundor som en mask på golvet för att INTE bli sparkad på. WTF du ska gå en match i MMA!!!!!Det är meningen att folk ska sparka på dig!!! Sen går matchen på, och den är snygg och Machidas hastighet är sjuk. Killen slår och sparkar med blixtens hastighet. Sen mycket vackert från Jones en guiloutine choke enligt alla konstens regler. Men han släpper inte.... Visst Machida tapar inte. FÖR ATT HAN DÄCKAR!!!! Då ställer jag mig frågan, detta är lätt tungvikt. Detta är killar på nästan 90kg. Känner man inte när en 90kgs klump hänger från ens armar? Slutar man inte strypa när man dessutom vet att det är en människa? Ok ok jag kanske är lite väl hård här. Det är trots allt match. Men sen då? han bara släpper Machida som en säck potatis på golvet, huvudet ner först och går därifrån, och kollar inte med sin motståndare förrän Jones tränare skäller ut honom om att skaffa sig fans.



Två matcher som visar den mörkare sidan av en krävande sport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar