torsdag 8 december 2011

House of the rising son...

!!!!!!VARNING FÖR SPOILERS!!!!! SONS OF ANARCHY SPOILERS!!!!

Nej inget Typo här. Det ska vara Son inte sun i det här fallet. Damer och herrar, säsong 4 av Sons of Anarchy har kommit till sin ände. Och vilken jävla säsong. Sista avsnittet var något av det mest WTF for real? moment jag upplevt.



Summering:

Under fjärde säsongen av SoA kommer grabbarna ut ur finkan efter ett hyfsat långt straff. De hinner knappt vara ute mer än några minuter förrän de blir bittert påminda om att det finns en ny sheriff i stan.

Clay, hungrig efter pengar och makt, som inser att hans dagar som president är räknade drar in klubben i en härva av drogkarteller och en uppsjö av hemligheter, svek och lögner.

Jax gör allt för att hitta en väg ut så han och Tara kan ta sig ifrån Charming och börja om på nytt med sina två söner.

Under säsongens gång får vi se ett brutalt mord inom klubben, där en desperat och panikslagen Clay skjuter ihjäl Piney kallblodigt med hagelgevär. Stackars Piney får ligga och ruttna i sin stuga ett par dagar då Unzer och Gemma gör allt för att röja spåren. Men intet ont anande åker Opie upp till stugan för att hälsa på sin farsgubbe och POW!!! Unzer berättar snällt för Opie vad som hänt, som oavkortat åker och skjuter Clay (ganska logiskt). Clay, den seglivade jäveln överlever och ligger på intensiven med hål överallt. Som grädde på moset kommer Jax och klipper hans presidentpatch och ber honom gilla läget.

Och varför gör Jax då detta? Jo, Clay försökte döda Tara, men lyckades bara se till att hennes karriär som neurokirurg krossas i samband med att hennes hand kläms sönder under ett kidnappningsförsök, som man tror är kartellen, men TADAA det är CIA. Och då sitter man där snällt vid sista avsnittet och tänker "Vad fan missade jag precis?". Jo kartellpojkarna Romeo (Dany Trejo) och C:o är ju undercover killar, hallå! Jax min när han får reda på det kan endast likställas med någon som försöker räkna ut roten ur pi.

Och stackars stackars drottning Gemma. I de sista sekunderna av säsongen tänker hon "yes I got this shit in the hole!" men ack så möts hon av en familjär syn av sin son sittandes vid bordshuvudet, med sin drottning Tara, armen lagd över Jax bröst, fade in memory lane, såsom en gång Gemma stod över JT när han blev president.

Spekulationer.

Jaha? Wtf!?!?! Jax president, Opie syns inte till trots att han är tilltänkt VP. Chibs är ny SgtaA. Juice har fått rendraget register och försöker inte hänga sig i kedjor mer. Tig är lite häpen över allt som händer men gillar läget. Stackars Clay är uppkopplad till fler sladdar än han kan räkna till och Gemma är inte längre centrum i sitt eget universum. Och mitt i alltihop sitter Unzer och röker holk hemma hos Clay och Gemma.

Så vilka blir nästa fiende? Jo, irländarna vill bara jobba med Clay, Niners är förbannade för Tig körde över ledarens flickvän, tillika en maffiaboss dotter. CIA tvingar Jax att stanna så de kan fånga IRA, slå ut RICO och kontrollera politiken i Sydamerika. Gemma är förbannad, Clay är ledsen och Bobby(!) sitter inlåst.

Vad som än kommer att hända. Kommer det vara jääääkligt fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar